Adó 1%

Személyi jövedelem 1%-ának felajánlásához szükséges adószám: 18053522-1-42

 

Tagdíj

Amennyiben a 2016. évi tagdíjának befizetését
még nem tette meg, és tagsági viszonyát szeretné fenntartani, kérjük, hogy a tagdíjat befizetni szíveskedjék!

Befizetési módok

  • postai csekken (a közgyűlési meghívóval együtt kiküldésre került, de kérhető a JÁT székhelyén is)
  • átutalással utalási adatok – bank neve: Erste Bank – számlaszám: 11991102-02135586

Tagdíjának befizetését ezúton is köszönjük.
A Jedlik Ányos Társaságban végzett munkáját továbbra is fontosnak tartjuk a közhasznú tevékenységünk magas színvonalon történő ellátásához.

Bővebben az adó 1%-ról

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. Törvény jogot ad minden magán-személynek arra, hogy az adó egy százaléka társadalmi célú felhasználásáról belá-tása szerint döntsön. Ezáltal lehetősége nyílik arra, hogy a Jedlik Ányos Társaság tagjaként ebben a formában is támogassa céljaink megvalósítását.
A felajánlható adó 1%-a a már megállapított, APEH számára befizetendő adóalapból kerül a támogatott szervezethez, így az átadott összeg nem terheli külön kiadásokkal Ön és családja költségvetését.
Ha Ön munkahelyén keresztül adózik a Rendelkező Nyilatkozat szelvényét a megadott tudnivalók szerint neve, címe és adóazonosító jele pontos megjelölésével, leragasztott, aláírt borítékban adja át munkáltatójának.
Az 1+1 %-os rendelkezést később is, egészen május 10-ig lehet átadni a munkáltató-nak. Dönthetnek úgy is a vállalkozók, hogy a rendelkező nyilatkozatát a bevallástól függetlenül küldik el – akár elektronikusan, vagy külön borítékban postai úton – ez esetben a rendelkezést – mint mindenkinek – május 20-ig kell az APEH-nak elküldeni.
Amennyiben Ön az adóbevallását elektronikus úton küldi be, a rendelkező nyilatkozatát az elektronikus űrlapon teheti meg, amelyet bevallásával együtt elektronikus úton továbbíthat az adóhatóságnak!
Mindez nem jelent pluszkiadást Önnek, cégének és családjának, hiszen a befizetendő adóból vonják le!
Ha önadózó és szeretné szervezetünket támogatni, az idei adóbevallási csomagban elhelyezett nyomtatvány íven jelölheti meg az 1+1% kedvezményezettjét, ha civil szervezetnek ajánlja fel, mindössze annak Adószámát kell megjelölnie. Az elektronikus bevalláskor az adó 1+1 százalékáról a 09egysza űrlapon is rendelkezhetnek.